-
Priprema15 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mlijeko, 150 ml vode, šećer i kvasac. Izmiješati. Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Dodati 100 ml maslinovog ulja, brašno, griz i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu oko 90 minuta.
Kalup dijametra 26 cm pouljiti.
Prebaciti tijesto u kalup, lagano spljoštiti rukama i ostaviti da odmara 30 minuta.
U manju zdjelu dodati 50 ml vode i 2 kašike maslinovog ulja. Izmiješati i s tim premazati tijesto.
Prstima napraviti udubljenja i rasporediti ružmarin.
Peći na 180°C oko 25 minuta.
Focaccia s ružmarinom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mlijeko, 150 ml vode, šećer i kvasac. Izmiješati. Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.
Dodati 100 ml maslinovog ulja, brašno, griz i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu oko 90 minuta.
Kalup dijametra 26 cm pouljiti.
Prebaciti tijesto u kalup, lagano spljoštiti rukama i ostaviti da odmara 30 minuta.
U manju zdjelu dodati 50 ml vode i 2 kašike maslinovog ulja. Izmiješati i s tim premazati tijesto.
Prstima napraviti udubljenja i rasporediti ružmarin.
Peći na 180°C oko 25 minuta.